BU1 Special – Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber

 

Carolien van der Goot geeft uitleg over het verkiezingsprogramma in gewone taal, verder tweede kamerlid Carla Dik-Faber geeft uitleg over de zorgen rond de vervuilde Westdijk in Spakenburg, en over de vragen die ze hierover gaat stellen aan de minister over de gang van zaken met de certificaten op de grond. Alice Van de Geestgeeft verder inzicht over de beslissing van de raad om HR Houtkachels en pelletkachels uit de de verordening duurzaamheidslening van de gemeente te laten, dit op voorstel van de ChristenUnie. De ChristenUnie Bunschoten is de komende week nog op verschillende punten in het dorp te vinden als het om de campagne gaat.

Kamerlid ChristenUnie kondigt Kamervragen aan over vervuiling Westdijk (persbericht CU)

Afgelopen zaterdag 10 maart bezocht Carla Dik – Faber, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie de gezinsdag bij de zorgboerderij “De Veldmuis”.  Belangrijk onderdeel van dat bezoek was de vervuiling van de Westdijk. Samen met een vertegenwoordiger van de ChristenUnie in het algemeen bestuur van het Waterschap, Dhr. Gerard van de Brandhof, brachten Alice Kok, Bert Koops, Peter Nagel en Arie Koops een bezoek aan de Westdijk bekeken ze de situatie terplekke. Dat certificaten bij de grond, in dit geval TGG (thermisch gereinigde grond) achteraf niet bleken te kloppen vond Carla Dik schokkend. De vraag hierbij is, wie is verantwoordelijk voor de certificaten en de controle daarop. De afgifte en controle valt onder de ILT (inspectie voor de leefomgeving en transport). Hiervoor is de minister verantwoordelijk en Carla Dik heeft aangekondigd hier Kamervragen over te gaan stellen. Het is onvoorstelbaar dat dit heeft kunnen gebeuren met alle gevolgen van dien. Om dit in de toekomst te voorkomen, is het belangrijk dat duidelijk wordt waar het precies mis is gegaan.

Verder werd er gesproken over het verwijderen van de verontreiniging en heeft de fractie duidelijk kunnen meegeven dat er voor de ChristenUnie maar één oplossing bestaat. En dat is het volledig verwijderen van de grond! Of het daarna wordt opgevuld met zand of dat er een damwand wordt geslagen is voor de ChristenUnie om het even. Van de voorgestelde vier oplossingen door het Waterschap voldoen er dus maar twee wat de ChristenUnie betreft. Al met al kunnen kan de fractie spreken van een nuttig bezoek en wacht de ChristenUnie Bunschoten met spanning af hoe de minister zal reageren op de Kamervragen van Carla Dik.

Redactie BU1

Presentator BU1 politiek

Next Post

BU1 Special - Politieke verslaggevers - Een blik vooruit en achterom

wo mrt 14 , 2018
Hillebrand de Graaf voorheen presentator van LOS Politiek en Jan Muijs politiek verslaggever voor De Bunschoter geven een blik vooruit op de verkiezingen en een kijkje achterom naar de afgelopen vier jaar.  Volgende week woensdag zijn de verkiezingen in Bunschoten. Jan Muijs is sinds 1998 in dienst bij de krant en volgt bijna elke raadsvergadering […]

Tags