BU1 Special – Installatie wethouders & raadsleden en aanbieden coalitieakkoord aan de raad

Maandag 14 mei 2018 werd door de nieuwe coalitie het coalitieakkoord aangeboden aan de gemeenteraad van de Gemeente BunschotenChristenUnie Bunschoten en VVD Bunschoten sloten afgelopen maand het akkoord met de titel ‘Vertrouwen in Bunschoten’

Er was een debat wat niet voorzien was over het voorgaande proces, de oppositie wilde opheldering over de wens van de CU om met 3 partijen een coalitie te vormen.

De partijen die in debat gingen hebben we naderhand gevraagd wat de punten zijn waar ze het over eens en oneens waren. Komende week komt er nog een uitzending naar aanleiding van de raadsvergadering van 17 mei waarin het coalitieakkoord werd behandelt op inhoud.

Aan bod komen: Werner ZinnemersAlice Van de GeestRick BeukersAlma Broekmaat – Hagens, Burgemeester van de Groep, Wiebe de Boer en Wim de Jong.

Presentatie: Pieter de Vos
Camerawerk en montage: Fake Bralts

Redactie BU1

Presentator BU1 politiek

Next Post

Interview - Formateur Dhr. A. Joh. Kisjes over het informatie en formatie proces

ma mei 21 , 2018
Johan Kisjes heeft de afgelopen tijd de formatie en informatie behandeld voor de gemeente Bunschoten. Hij begeleide de partijen in de gemeenteraad na de raadsverkiezingen naar een nieuwe coalitie van ChristenUnie en VVD. De twee partijen kwamen onder zijn leiding tot een coalitieakkoord “Vertrouwen in Bunschoten” Kisjes geeft uitleg over dit proces.

Tags