BU1 Special – Ruud van Diermen (SVV) en Arie Koops over ambulante handel

 

De ambulante komt in de problemen als Europese wetgeving wordt gehandhaafd in Nederland. De standplaatsen op markten, pleinen en bijvoorbeeld industrieterreinen mogen niet oneindig worden uitgegeven door de gemeente’s volgens deze wet.Ruud van Diermen van de lokale Spakenburgse Vishandel Vereniging en Arie Koops van deChristenUnie Bunschoten komen in verweer. Vanuit het belang voor de lokale economie, maar ook om investeringen die bedrijven te doen veilig stellen. Je kan volgens Ruud van Diermen niet investeren in een goede wagen en kwaliteit als je niet weet dat de afschrijving kan worden gedaan. De beide heren roepen zowel de VNG – Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Tweede Kamer op actie te ondernemen voor eenduidige regelgeving voor de Ambulante handel. Dit trouwens in samenwerking met Centrale Vereniging voor de Ambulante Handelen de Vereniging Nederlandse Vishandelaren.

 

Redactie BU1

Presentator BU1 politiek

Next Post

Interview - Bram van Goor over de kosten van het sociaal domein

ma mei 20 , 2019
Het sociaal domein waaronder de zorg valt is te duur. De kosten worden te hoog voor veel gemeentes, ook voor Bunschoten. Er is of meer geld nodig of er moet worden bezuinigd. De gemeenteraad heeft besloten een stop te zetten op de uitgaven van de sociale basisinfrastructuur. Hieronder vallen initiatieven zoals bijvoorbeeld Waypoint Bunschoten en […]

Tags